Zielony Bal Optymistów

„ Naplotkowała sosna, że już się zbliża wiosna…Takimi słowami wiersza Jana Brzechwy     20 marca rozpoczęliśmy nasz Zielony Bal Optymistów. Na przekór mroźnej aurze za oknem, my bawiliśmy się wręcz wiosennie i bardzo optymistycznie. Na nasz bal przybyły: małe żabki (grupa I), duże żabki (grupa II), zielone koniczynki (grupa III), zielone listki ( grupa IV) i zielone jabłuszka ( grupa (V). A wszystkich przywitała i zaprosiła do tańca Pani Wiosna (p.Ela) i Zielona Żabka Rechotka (p. Tereska). Były zielone konkursy,  pląsy, tańce, zagadki, układaliśmy wiosenne puzzle. Gdzieś tam przemknęły zielone pociągi i maszerowało zielone wojsko. Na zielonej łące żabki drażniły bociana ,a zające kłóciły się o to, kto pierwszy dostanie marchew. Każda grupa przygotowała na przyjście wiosny taniec ludowy.  Dzieci zaprezentowały się znakomicie. Oj! Czego tam nie było zielonego!  Wiosna obiecała nam, że już wkrótce będzie ciepło. Na drzewach pojawią się  zielone pączki, a trawa się zazieleni. Ucieszymy się widokiem żółtych  forsycji na krzewach i powracających ptaków z ciepłych krajów.