Wigilia w „ Bajkowej Krainie” 2017rok

W naszym przedszkolu corocznie organizujemy uroczystą Wigilię, która jest już tradycją. Tym razem odbyła się 20 grudnia. Brały w niej udział wszystkie przedszkolaki, pracownicy przedszkola i zaproszeni goście- emeryci. Dziewczynki z grupy IV Milenka Bohdan i Natalka Kozłowska przygotowały na tę okoliczność piękną inscenizację Bożonarodzeniową. Dzieci z każdej grupy mogły zaprezentować wiersze i piosenki o tematyce świątecznej. Wszyscy razem śpiewaliśmy kolędy. Pani dyrektor złożyła wszystkim obecnym Świąteczne życzenia- pełne miłości, rodzinnego ciepła, radości, a także zadumy i refleksji. W świątecznej atmosferze spożywaliśmy wigilijny obiad. Smaczny barszcz z uszkami, rybę, kompot z suszonych owoców, makowiec i inne wigilijne smakołyki. Później dzieliliśmy się opłatkiem, życząc sobie nawzajem wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń. Celem tego wyjątkowego spotkania Wigilijnego jest integracja całej społeczności przedszkolnej. Napełnia ono nasze serca radością, życzliwością, której  tak na co dzień, tak bardzo nam brakuje.