„W małym miasteczku, w ubogiej szopie narodził się chłopczyk”

14 grudnia o 11.00 w naszym przedszkolu odbyło się wielkie wydarzenie! Przedszkolaki z grupy V przedstawiły inscenizację pt. „W małym miasteczku, w ubogiej szopie narodził się chłopczyk”. Na przedstawienie przybyło grono osób, zaprzyjaźnionych z Bajkową Krainą, a byli to: ks. Leon Grygorczyk – proboszcz parafii pod wezwaniem Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła w Białymstoku, ks. Andrzej Sacharczuk z parafii pod wezwaniem Świętego Mikołaja w Białymstoku, Pani Agnieszka Łukaszewicz – Inspektor z Departamentu Edukacji ds. organizacji przedszkoli, Pani Maria Mieszalska – Goroszkiewicz – prezes oddziału ZNP w Białymstoku, Pan Tomasz Kucejko – przewodniczący Rady Rodziców, Pan Mariusz Łuniewski – przyjaciel przedszkola, wieloletni przewodniczący Rady Rodziców oraz nasi emeryci, pracownicy i dzieci. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem występu dzieci, które zostały przygotowane przez Panią Jolantę Domańską i Bożenę Szewczul, która była również autorką scenariusza inscenizacji. Na zakończenie, jak co roku grono pedagogiczne przygotowało muzyczną niespodziankę – w tym roku była to pastorałka pt. „Józefie stajenki nie szukaj”.