PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA- GRUPA II

Dnia 15 listopada o godzinie 15. 15  rozpoczęła się w grupie II   ważna Uroczystość   Pasowania na prawdziwego przedszkolaka.  Rozpoczęliśmy ją piosenką oraz wierszykiem na powitanie. Dzieci z grupy Rodzinka Misia Ptysia stanęły na wysokości zadania. Trzy i czterolatki z wielkim zaangażowaniem zaprezentowały swoje umiejętności. Były bardzo dzielne, wspaniale zaśpiewały, pięknie zatańczyły i zagrały na instrumentach. . Dla większości z nich  to było  pierwsze poważne wystąpienie przed publicznością. Rodzice bardzo wzruszeni i dumni, w pełni zadowoleni ze swoich pociech, bili gromkie brawa. Następnie nastąpiła wyjątkowa chwila, wstąpienia do społeczności przedszkolnej, która wzbudziła wiele emocji.

Milusińscy z przejęciem wspólnie złożyli przysięgę, że będą  grzecznie i zgodnie się bawić z rówieśnikami , nie będą   grymasić i  szlochać za to  wszystkich naokoło kochać. Po tych słowach Pani Dyrektor za pomocą dotknięcia zaczarowanym ołówkiem każdego malucha, dokonała uroczystego pasowania na prawdziwego przedszkolaka. Miłym akcentem było wręczenie wychowankom dyplomów, które z pewnością będą wspaniałą pamiątką z najmłodszych lat pobytu w przedszkolu.

Z uśmiechem na buziach, w atmosferze radości i przyjaźni minął kolejny, ale jak ważny dla  dzieci dzień w przedszkolu.

Wszystkim dzieciakom i ich Rodzicom życzymy satysfakcji oraz przyjemnych wrażeń z pobytu w naszym gronie.