Pasowane na Przedszkolaka w grupie I

„Jestem sobie Przedszkolaczek”  w Bajkowej Krainie wielkie wydarzenie.

Dnia 17 listopada 2017 w piątek  o godzinie 15.15 w  grupie I „Misie Ptysie” rozpoczęła się bardzo ważna Uroczystość Przedszkolna „Pasowanie na Przedszkolaka” . W pięknej scenerii i  w odświętnych strojach maluszki  z ogromnym zaangażowaniem zaprezentowały swoje umiejętności . Wspaniale zaśpiewały , pięknie zatańczyły , zagrały na instrumentach perkusyjnych nie zabrakło też wierszy „Mam trzy latka” itp. To ogromne przeżycie pierwszy raz na scenie przed ogromną widownią. Rodzice byli pod ogromnym wrażeniem i z przyjęciem oglądali cześć artystyczną w wykonaniu  swoich dzieci . Nie zabrakło tez gromkich braw od Rodziców. Maluchy z przyjęciem podnieśli dwa paluszki i uroczyście złożyli przysięgę „Przyrzekamy co dzień rano buzie mieć roześmianą” Przyrzekamy  zjadać wszystko z talerzyka”…. Po przyrzeczeniu Pani Dyrektor Marzenna M. Majtas zaczarowanym ołówkiem   pasowała każdego malucha na Przedszkolaka.

Na pamiątkę  tego wydarzenia każdy przedszkolak otrzymał dyplom , wiatraczek i order „Dzielnego Przedszkolaka” .Po części artystycznej  maluszki odpoczęły przy pysznym słodkim poczęstunku przygotowanym przez Rodziców . To był wyjątkowy dzień w przedszkolnej edukacji każdego Przedszkolaka , ten dzień pozostanie na długo w pamięci dzieci 3- letnich z grupy I „Misie Ptysie” oraz ich Rodziców .

Serdecznie DZIĘKUJEMY   Rodzicom za zaangażowanie w przygotowanie poczęstunku.