Jubileusz 40 lecia Przedszkola

25 października 2018 roku to dla nas szczególna data! Właśnie tego dnia Bajkowa Kraina obchodziła swoje 40 urodziny! Wszyscy się staraliśmy,aby w dniu jubileuszu nasze przedszkole wyglądało wyjątkowo i chyba nam się to udało(co widać na zdjęciach)! O godz. 11.00 Pani Marzenna Małgorzata Majtas – dyrektor przedszkola zainaugurowała uroczystość i serdecznie powitała zaproszonych gości: Prezydenta Miasta Białystoku Rafała Rudnickiego, władze państwowe, samorządowe, duchowieństwo, dyrektorów placówek oświatowych , Radę Rodziców, nauczycieli i pracowników którzy przez 40 lat tworzyli wizerunek naszej placówki, nauczycieli i pracowników , przyjaciół przedszkola, absolwentów, oraz dzieci. Głównym punktem programu Jubileuszu 40 lecia istnienia Przedszkolaka Samorządowego nr 48 „Bajkowa Kraina” była część artystyczna przygotowana przez nauczycielki, w której swoje popisy taneczne i wokalne prezentowały dzieci z najstarszych grup. W podróż po „Bajkowej Krainie” zabrał wszystkich zgromadzonych gości Julian Tuwim, w którego rolę wcieliła się Emilka Makac, a towarzyszyły jej Pani Iwonka i Maja Popowska. Na prezentacji multimedialnej mogliśmy zaobserwować, jak zmieniło się nasze przedszkole na przestrzeni 40 lat, a także obejrzeć ciekawe filmiki z wypowiedziami dzieci. Na Jubileuszu nie mogło zabraknąć również absolwentów, pojawił się Bartek ze swoją partnerką taneczną Katią, którzy w prezencie zatańczyli nam układ hip – hopowy, Zosia – zagrała nam na oboju, a Pani Ewa – pięknie zagrała na pianinie. Na Jubileusz 40 lecia istnienia Przedszkola Samorządowego nr 48 „Bajkowa Kraina” w Białymstoku przybyło wielu bardzo ważnych gości, którzy od wielu lat są przyjaciółmi naszej placówki.Wszyscy byli zachwyceni częścią artystyczną i występami dzieci. Podczas przemówień składali gratulacje na ręce Pani Dyrektor, życząc nam kolejnych 40 tak owocnych lat! Po części głównej uroczystości wszyscy zostali zaproszeni na poczęstunek, podczas którego nie mogło zabraknąć tortu. Goście wpisywali się do księgi pamiątkowej, a na pamiątkę tego wydarzenia dostali słodkie drzewka szczęścia, wykonane własnoręcznie przez panie z naszego przedszkola. To był dzień pełen pozytywnych emocji, dziękujemy, że mogliście towarzyszyć nam w tak ważnym wydarzeniu!

Dzieci z Bajowej Krainy również wzięły udział w obchodach Jubileuszu 40 lecia naszego przedszkola. Tym razem Julian Tuwim odwiedził przedszkolaki, by opowiedzieć im historię placówki. Oczywiście na urodzinach nie mogło zabraknąć tortu! To był dzień pełen wrażeń!

W obchodach wspierały nas parafie, gdzie zostały odprawione msze  w intencji społeczności Przedszkola Samorządowego nr 48 „Bajkowa Kraina” : Katedra Prawosławna pw. Św. Mikołaja w Białymstoku  oraz Kościół pw NMP Matki Kościoła.