BAL EKOLOGICZNY

24 października  2017 powołane  Jury  oceniło wszystkie  Eko -zabawki , które zostały  wykonane przez Dzieci i Rodziców  .    Podział na nagrody i wyróżniania był twardym orzechem do zgryzienia, gdyż  wszystkie  prace wg. oceniających były wyjątkowe, twórcze i kreatywne. Jury wzięło  jednak pod lupę następujące kryteria:

– wykorzystanie surowców wtórnych lub innych materiałów ekologicznych,

–  zużycie do wykonania prac konkursowych tych materiałów,  które są niepotrzebne i niepraktyczne  oraz  nie da się ich już wykorzystać w żaden sposób.

– inwencję i pomysłowość podejścia do tematu,

– wrażenie estetyczne.

Wszystkie projekty  zostały zaprezentowane na głównym holu w przedszkolu i cieszyły oczy całego Personelu, Dzieci  oraz Rodziców.

25 października   podczas zorganizowanego Eko – Balu odbyło się rozdanie nagród i wyróżnień   wszystkim uczestnikom  konkursu plastyczno- technicznego o tematyce ekologicznej pt. MOJA EKO – ZABAWKA oraz uczestnikom pokazu EKO- MODY.  Przygotowane kreacje  wywołały podziw i wielkie zainteresowanie  wśród przedszkolaków.  Oklaskom nie było końca.  Odbyły się również zabawy, konkurencje i tańce integracyjne o tematyce ekologicznej przy użyciu  eko- rekwizytów .  Cała impreza miała na celu krzewienie postaw proekologicznych wśród dzieci jak i dorosłych.

Serdecznie dziękujemy wszystkim Rodzicom i Dzieciom, którzy wzięli udział w konkursie i w pokazie Eko- mody.   Gratulujemy !!!